Muurhuisje in Elburg
Muurhuisje in Elburg

Afgelopen vrijdagmiddag was het heerlijk weer. Ik denk Radio Kootwijk is al weer even geleden…. leuk om weer een middag op pad te gaan. Alleen? Nee, niet zo’n zin in….. Dus Janette gevraagd en die wou wel gezellig met me mee! Top! Na enig overleg hebben we besloten naar vesting Elburg te gaan. 

Daar aangekomen zijn we recht langs de stadsmuur gelopen. De eerstvolgende ingang zijn we de vesting in gelopen en komen dan toch gelijk dit schattige huisje tegen. Het huisje zit helemaal tegen de stadsmuur aangebouwd. Er steekt nog een stuk stadsmuur boven uit. En hop de volgende bouwen ze er ook gewoon weer tegenaan. Ziet er snoezig uit, maar zal denk ik niet zo groot zijn binnen in.

Op die ander foto kan je dan zo goed zien hoe dat in een ronde muur is gebouwd.

Aangezien ik niet zo’n geschiedeniswonder ben kan ik weinig over die muurhuisjes vertellen. Voor de liefhebbers onder ons heb ik informatie over het muurhuisje opgezocht. 

Terrasje Elburg
Viskraam Elburg

Rustig kuieren we door, genietend van het heerlijke weer. Ondertussen uiteraard beetje mopperend dat de zon wel erg fel is. Het had wel iets minder gemogen. Lastig met fotograferen. Ha, ha, wat een zeurpieten zijn we ook,  toch?

Gaaf he zo’n lekker oude viskar. Die mannetjes erom heen. Mooi om te zien.

En die mensen op het terras zitten er ook al zo lekker.

Terras gracht van Elburg
Gracht in Elburg

Voordat je nou denk dat ik plat op straat lig…. we waren een trappetje afgedaald naar de gracht toe. We zagen die grote ballon in het water. Ik keek over straat en zag die mensen op het terras zitten. Tja, kon het niet laten….

Kat op een straat in Elburg
Patroon stoep in Elburg

Na ons een tijdje met de ballon vermaakt te hebben weer door. Ach een kat… toch maar even op straat gaan liggen, man wat ligt dat naar op die klinkertjes…… En maar poespoespoes roepen. ‘Nou even dan’ heeft hij vast gedacht. Hij had geen interesse in de zoveelste toerist. Ach gelijk heeft hij.

Wat ik ook zo mooi vind dit kom je veel tegen voor de huizen. Kunstig toch. Moet je dan wel weer goed schoon houden…….

Kloostertuin in Elburg
Kloostertuin in Elburg
Kloostertuin beeld in Elburg

Het was even zoeken. Ik wist dat er ergens een kloostertuin moest zijn maar waar?
Als je het bordje ook mist dan heb je ook mooi pech. Vanaf de buitenkant kun je er ook helemaal niets van zien dat er zo’n tuin ligt. Je moet echt door een poortje naar binnen.

De tuin zelf is nu nog niet echt mooi, maar zal in de zomer vast erg mooi zijn.

Freithenhof in Elburg
Verboden rijwielen te plaatsen

Nog zo’n grappige ingang. Naar appartementencomplex Freithenhof. We zijn daar verder maar niet naar binnen gegaan.

En altijd heb je van die mensen die niet kunnen lezen 🙂

 

't Koetshuis in Elburg
Slagerij in Elburg

Leuk he dat je dan weer bekende dingen tegenkomt.

’t Koetshuis hebben we in Vaassen ook. 

Hebben we ook een slager in de familie? Onze familie is ook van alle markten thuis. Ha,  ha, nee er zijn zoveel Beekmannen. Dit is geen familie, maar wel leuk om te zien.

Vischpoort Elburg
Brug en kazematten van Elburg

Tja, en zo komen we al zo aan het eind van de rondtour door Elburg. Het is ook geen grote stad met zijn circa 250 x 230 meter.

Uiteraard moet de Vischpoort er ook even op. En de brug niet te vergeten. Nu is de brug goed zichtbaar vanaf deze plaats, maar als ik die takken zo zie… en daar komt dan allemaal blad aan… zal het van zomer er wel heel anders uit zien.

Ik hoop dat je deze tour leuk gevonden hebt.
Uiteraard hebben wij ook even lekker op een terrasje gezeten met een lekker stuk taart mmmmm we zijn tenslotte een middagje weg.