Hoe hoog staat het water in de IJssel?

Vanmorgen de auto in en op weg naar de IJssel. Het water staat hoog en dat is altijd wel ‘mooi’ om te zien. Tja, voor ons wel ja…..

Zo slingeren we binnendoor en gaan we bij camping Scherpenhof de dijk op langs de IJssel. We gaan richting Veessen om even daarna weer de dijk te verlaten en weer terug te keren van huis.

Onderweg de auto uit. Wel een raar gezicht hoor een hek in het water. Bij de tweede foto sta ik met mijn voeten op een eilandje. Daar stond ik droog…. nou eventjes dan… oh oh… ja rechts voel ik iets kouds en nats. brrrrrr.

De auto weer in, euh ik ruik niets jij? Bah wat stinken dat modderwater.

We rijden rustig door en kijken om ons heen. We komen langs het pondje bij Olst. Zou die nog varen? In de verte zien we wel een auto dat weggetje oprijden. Het zal toch niet? Ja hoor hij vaart nog. We parkeren de auto aan de kant en ik loop een rondje… man wat waaien daar zeg! Bij die ene foto kan je goed zien hoe het water op spat en over de weg stroomt. En voor je het afvraagt of ik natte voeten had. Jazeker, zeiknat ik stond er midden in. Tja alles voor een foto ha, ha, ha. 

We stappen in Veessen nog even uit de auto. Links op de foto zie je de schommels in het water staan. Raar idee..

De laatste foto… we gaan weer naar huis. 


Hondenfotografie in Vaassen

Dit vind ik het mooist om te doen. Een hond op de foto te zetten. En dan het liefst in de studio met een zwarte achtergrond.
OK niet altijd even makkelijk…. maar het blijft gaaf!

De kachel iets aan anders hebben de baas en ik het koud in de wintermaanden ha, ha, ha. Maar niet al te hoog voor de hond. Het liefst de hond met zijn bekkie (bijna) dicht op de foto. Althans dat vind ik het mooist.

Met de shoot heb ik het liefst zo weinig mogelijk mensen om mijn heen. Ten eerste omdat mijn studio een beperkte afmeting heeft….. ten tweede geen pottenkijkers (ha, ha), maar wat het belangrijkste is is dat de hond er zo van in de war raakt. Iedereen wil zich dan met de hond gaan bemoeien. Dus om de rust erin te houden wat dan weer een relaxte hond oplevert en dus ook weer mooiere foto’s mogen alleen de baas/bazen (liever dus ook geen kinderen) aanwezig zijn.

Zodra de hond een beetje gewend is aan de ruimte met alle luchtjes kan het feest beginnen.

Ja, en dan komt het… is ie een beetje braaf dat hij/zij op de poef blijft zitten…. en lusten we dan ook wel wat lekkers….uh, niet zo kwijlen…. ojee doekje erbij…. en voor welke geluidjes wil je even mijn kant op kijken? Altijd mooi om te zien hoe verschillend honden dan reageren. Prachtig toch!


Tuinen A. Vogel ’t Harde
Vogel 't Harde
Vogel 't Harde bij op bloem

Vandaag met Janette een bezoek gebracht aan de tuinen van A. Vogel in ’t Harde.

We gingen voor de beestjes, dus de macrolens werd erop gedaan.

We zijn er allebei nog nooit geweest dus we hadden geen idee hoe het eruit zou zien. 

Vogel 't Harde zonnebloem i
Vogel 't Harde zonnebloem
Vogel 't Harde vlinder
Vogel 't Harde vlinder paarse bloem
Vogel 't Harde vlinder kop

Kiekeboe.

Hij kwam ook even kijken 🙂

Heel veel van deze bloemen waren al niet zo mooi meer, volgende keer maar wat eerder in het seizoen gaan.

En weet je dat het lastig is als er veel mensen zijn? Sta je daar te focussen op een vlinder… beetje naar links… beetje naar beneden… en dan loopt er iemand langs…. weg vlinder….. Ha, ha, gelukkig vlinders genoeg.

We konden er niet echt heel dicht bij komen… we willen met onze neus er boven op… En oh, wat is de verleiding groot om even een stap tussen de bloemen te zetten. Maar schrik niet, we zijn braaf aan de randen van de velden en rijen gebleven.

mmmmm…. deze moet straks eerst even in bad voordat hij zijn bedje inkruipt.

Vogel 't Harde roos
Vogel 't Harde knop zonnebloem
Vogel 't Harde vlinder en bij

He! Bloemen genoeg hoor!
Moeten ze er weer samen op!

Ach en dan heb ik je nog heel veel niet laten zien. Tja, dat krijg je dan als je voor de vlindertjes en bijtjes gaat, ha, ha.

Voor kinderen is het ook erg leuk. Er is ook een heel mooi blote-voeten-pad. En een gedeelte waar je de planten kan ruiken en proeven.

De entree is gratis en we konden goed de auto kwijt. Dus zoek je nog iets voor in de vakantie? Dan is dit een goed idee!

Oh, en we zijn niet bij de patatkraam daar langs de weg op die parkeerplaats geweest hoor…. ssssssst…. stiekem wel. lekker!

 


Tulpen Flevoland 2019
Tulpen flevoland

Na enig gedoe wanneer we kunnen was er een datum. Woensdag 10 april gaan we naar de polder om de tulpenvelden te bezichtigen.

’s Morgens vroeg voordat we weggingen lazen we nog een mooi stuk in de krant dat de tulpen in bloei zijn. Hoe mooi kan dat zijn dachten we. 

Dus de route van Tulpenroute Flevoland 2019 geplukt. Ook maar wat proviand voor onderweg ingeslagen, je weet natuurlijk maar nooit of je wat tegenkomt. Polders zijn zoooooo uitgestrekt (voor ons dan :-).

Om 9 uur had ik afgesproken bij Janette. Tank zat 3/4 vol dat moet toch meer dan genoeg zijn. En daar gingen we dan, vrolijk kakelend op weg naar Elburg, om daar het water over te steken en te beginnen aan onze route.

Alles liep volgens planning, de eerste velden met kleurige bloemen schitterde ons tegemoet. Hup de auto uit. mmmmm valt dichtbij toch wel wat tegen….. nog niet echt mooi in bloei….

Ach volgens de krant is het al prachtig dus hup de auto in en verder. Er komen nog veel meer velden.

We rijden verder…. en verder… en verder…. warm in de auto, suf van de zon…. de teller van de benzinetank zakte al mooi…. rammelde magen, maar daar hadden we natuurlijk wat op gevonden. Spaarzaam met water, anders moet je weer naar de WC en waar vindt je dat hier?!?!?

Velden genoeg hoor dat was het niet, maar wij willen dichtbij, heel dichtbij…. En dat vinden de boeren blijkbaar niet goed. De meesten hebben de velden op eigen terrein ver van de weg af. Tja, ik kan ze ook geen ongelijk geven. Er zijn dus gewoon mensen die vrolijk in de bloemen gaat staan! Ja, daar zou ik ook niet blij van worden. Wij wilden wel dichtbij, maar dan wel van de bloemen afblijven en er niet tussen door lopen.

Een aantal velden aan de weg waren wel erg mooi groen….. zo hier een daar een klein kleurtje erin… of met een megasloot ervoor. mmmm, nee laten we dat maar niet doen, ha, ha.

JAAAAAAAA ROOD!!!! En dat mooi langs de weg!!!! STOP!!!!! Wij de auto uit, brrrrrrr koud hier in de auto was het lekker. Inmiddels was het al wel 2 uur geworden! Hop land op en foto’s maken dan maar. Oei hard hoor die kleigrond…. niet fijn op je knietjes zitten….. 

Na verloop van tijd de auto maar weer in. En weer door. Inmiddels waren we weer een beetje positief we hebben in ieder geval foto’s! Je zou toch maar met niets thuis komen, ha, ha. Dat zou een bak zijn.

We reden weer rond, volgden de route telkens weer, stapten onbewust over op een andere route. Wij al mopperen dat de bordjes niet kloppen en waar zijn we nou???? Zo vaak komen we ook weer niet in de polders.

Ja, bekend terrein! Mooi zo. Inmiddels was het al best laat. Janette moest nog weg die avond dus we wilden niet te laat thuis komen. Weet je, we gaan nog maar even terug naar het eerste veld. Achteraf gezien was het daar nog niet zo verkeerd. Waar was dat eerste veld nou toch ook alweer……

Na uiteraard eerst verkeerd te hebben gereden ja hoor gevonden. Mooi! De auto weer uit en de camera aan. Jas goed dicht en gaan.

Plat op je buik op die keiharde klei…. 

Hoe was het ook al weer?
Je kop boven het maaiveld uitsteken….

Tja, hadden we voordat we weg gingen maar goed in de glazen bol gekeken, ha, ha.

De tulpenroute is sinds gister open en duurt tot begin mei.

Volgende week wordt het mooi weer! Ik ga nog wel een keer weer terug dan bloeien de tulpen vast mooier en meer! Ik kan het je aanraden hoor het is wel prachtig en als je niet zoals wij heel dicht bij wilt komen dan komt het helemaal goed.

Ga je wel dichtbij? Ga er dan niet tussen staan. Die mensen moeten er van leven. Je begeeft je op andermans terrein zodra je één voet op het veld zet. 

Heel veel plezier en ik ben erg benieuwd wat jullie er van vinden!


Portretfotografie in februari
portretfotografie Vaassen

Ik krijg dan heel verbaasd de vraag maar in de winter is het toch niet mooi in het bos?

Deze foto is in februari gemaakt, dus in de winter.

Ja, natuurlijk zijn er veel plekken in het bos waar ik ook niet warm voor loop in deze periode. Je moet ze even zoeken… de mooie plekjes.

Voor de dames was het inderdaad fris met alleen een shirt aan…. Toppers hoor!

Zo zie ik het graag, samen bezig voor een mooie foto!


Dekreu River
Labrador 2 jaar

Pas heb ik deze mooie hond op de foto gezet. Pracht dier is het toch?

De eigenaren van River wilden graag een nieuwe foto voor op de website en voor in het blad. Met deze labrador willen ze gaan fokken.

De foto staat inmiddels op de website van de Nederlandse Labrador Vereniging. Dus zoek je nog een mooie dekreu? Kijk dan snel verder!

Labrador dekreu
Labrador dekreu

Cake smash fotografie
Cake Smash fotografie eerste verjaardag
Cake Smash fotografie eerste verjaardag

Deze kleine meid wordt binnenkort 1 jaar. En speciaal hiervoor kwam haar moeder naar me toe voor een Cake Smash fotoshoot

Zelf is ze erg creatief en heeft een prachtige taart gemaakt! Ben je niet zo creatief deze kan je dan ook laten maken.

Deze taart mag dan lekker opgepeuzeld worden. En smeren hoort er natuurlijk bij. Eigenlijk wel zonde…. zoveel werk voor eventjes. Maar het resultaat is toch prachtig!

Speciaal voor dit soort foto’s heb ik kleding aangeschaft. Haar moeder koos voor de roze tutu en nam zelf een mooi rompertje mee.

Prachtig om te zien hoe het ene kind binnen no time alles ondersmeert en het andere kind het zo heerlijk netjes doet.

Cake Smash fotografie eerste verjaardag
Cake Smash fotografie eerste verjaardag

Ochtendzon in het Gortelsebos in Vaassen
Bos bij Gortel ochtendzon
Bos bij Gortel Vaassen zonnestralen

Wat woon ik toch mooi….

Op een mooie zondagochtend…. ik kijk naar buiten…. heerlijk weer en het heeft iets gevroren…zal ik gewoon lekker het bos in gaan?

Ja, gewoon lekker doen, de auto ergens neerzetten en aan de wandel.
Helaas mag je door de bronstijd maar beperkt het bos. Maar dat mag de pret niet drukken.
Het is heerlijk weer! Camera toch ook maar mee.

Ach en kijk die zonnestralen. Dat leveren toch weer mooie plaatjes op!

Kunnen jullie ook zo genieten van dit soort dingen?


Oktober de maand van kubusfotografie…….
Kubusfotografie 2 broers
Kubusfotografie gezinsshoot

De maand oktober leek wel een echte kubusmaand!

Velen hebben deze maand in de kubus gezeten…  ook deze 2 prachtige broers, wat een heerlijke jongens waren dat!

Ook de winnaar van mijn Facebook like en win heeft met haar hele gezin plaats genomen in de kubus. Soms is het een beetje proppen maar het is helemaal goed gekomen!

En nog meer zijn er geweest….. Het is toch prachtig die kubusfoto’s!

Twijfel niet langer en boek ook een kubusshoot! Meer informatie kan je vinden op mijn pagina  kubusfotografie.

 


De tuinen van Paleis Het Loo in Apeldoorn

Mijn zus kwam met het idee om naar de tuinen van Paleis Het Loo te gaan.

Strak plan! in de auto en hup erheen.

Momenteel vind er een hele verbouwing plaats dus naar binnen konden we helaas niet. Maar dat geeft niets er is nog veel meer te zien.

Bij de stallen konden we even naar binnen spieken. Mmmm deze mooie paarden ruiken hetzelfde als de beesten bij mij thuis, ha, ha. 

We lopen door en gaan het koetshuis in.
Daar staan heel wat mooie koetsen en wagens op een rij. Erg mooi om te zien.

Ook deze witte lijkwagen staat er. Indrukwekkend hoor als je daar zo dicht bij staat.

Op een filmpje lieten ze zien toen de wagen in die tijd in gebruik was.

We lopen een eindje door en komen uiteindelijk bij het paleis uit.

Via een trap zijn we naar boven gegaan. Wat een uitzicht heb je halverwege al. Mooi om die lijnen zo te zien.

Boven op het dak aangekomen kan je iets van de verbouwing zien.

Poeh, dat moet daar afgelopen zomer wel warm geweest zijn…..

Aan de andere kant van het dak heb je uitzicht op de tuinen.

Wat een prachtig gezicht zeg.

Heb je al eens gezien hoe ze die zijkanten maaien? Nou zo dus.

We blijven een tijd boven en lopen heen en weer om van alle kanten het uitzicht te bewonderen. Na verloop van tijd nemen we de trap en lopen verder de tuin in.

De tuin ziet er prachtig uit. Er bloeit nog zoveel.

Kijk dan toch hoe mooi strak dat gras is!

Daar wordt je toch jaloers op!

Zouden ze een afspraak hebben met de Apeldoornse mollen?

Onderweg komen we ook langs de pompenkelder. Een kleine ruimte maar vol met apparatuur. Daar komt nog heel wat bij kijken zeg! Een medewerker is daar aanwezig en legt uit hoe het werkt.

We lopen lang de tuinen door terug naar het paleis.

Kijk dan wat mooi. Hebben ze een foto van een gevel gemaakt en deze voor de muur gespannen. Net echt van afstand.

Ook hangt er nog een afbeelding van de oude tuin. Tja, er is toch wel wat veranderd.

En zo komen wij aan het eind van de tuinen en gaan terug naar de parkeerplaats naar de auto. Het was een prachtige middag.

Ik kan je echt aanraden om  te gaan kijken. De tuinen sluiten op 1 oktober. Dus heb je dit weekend nog niets? Ga er dan heen!

Meer informatie is te vinden op de site van Paleis Het Loo.