Cannenburghergat in Vaassense bossen

Wanneer begint de lente? Volgens de kalender is hij al begonnen. En als ik naar buiten kijk…. heerlijk weer!!

De bossen zijn nog kaal, maar het begin is er al. De knoppen in de bomen komen al.

Ik weet niet wat jullie ervan vinden maar de lente vind ik het echt het mooiste seizoen. Alles loopt uit, weg met de grauwe kleuren, heerlijk zonnetje. Ja prachtig. 

Op de foto hiernaast zie je het Cannenburghergat. Al eens geweest? Hier zijn in het verleden de stenen voor het kasteel De Cannenburgh gebakken. In Restaurant ’t Koetshuis bij Kasteel de Cannenburgh kan je erg leuke boekjes kopen over het kasteel. Echt een aanrader!

geel lente bloem
bosanemoon in de lente
een zwaluw maakt nog geen zomer

Ja deze grappenmakers vind je straks weer bij ons in de paardenstal. Schattig hoor maar op het eind van de zomer ben ik ze eigenlijk wel zat. Poepen die beesten joh. Dus wat doe ik daar dan aan? Nou niet zoveel. Aan het begin kijk ik goed waar ze het nestje willen maken. Is dat boven een voer- of waterbak dan haal ik direct het beginnende nestje weg. Plaats zat ze gaan maar ergens anders zitten. En voor de rest zorgen dat je niets laat liggen. Zadeldekjes bijvoorbeeld niet meer in de stal hangen, maar buiten. 

Als ze jongen hebben is het mooi hoor. Wat een gekwetter in die stal! Als ze dan opeens allemaal weg zijn is het gewoon stil.
Ik heb ze nog niet gezien maar ze zullen binnenkort wel weer komen. 

De paardenstal is natuurlijk ook een prachtplek voor ze. Ze kunnen altijd naar binnen. Er staan altijd ramen open. We wonen naast de Grift dus voldoende materiaal om nestjes te maken. Boven het water en de weilanden eten genoeg met al die kleine insecten. 

muisje in gras
vliegende ijsvogel

Schattig he dat muisje, maar dan wel buiten…. muizen binnen heb ik dan even niet zoveel mee. Deze bleef ook zo mooi zitten ik kroop steeds dichter naar hem toe.

De ijsvogel zie je ook regelmatig bij ons. Maar om ze op een foto te zetten valt nog niet mee met die schuwe beestjes. 

Een heerlijke tijd gaan we tegemoet. Ook een mooie tijd voor familiefoto’s. In mei heb ik ook al meerdere families staan. Wil je ook foto’s laten maken plan dit dan tijd in. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Ik ben heel benieuwd naar een mooie voorjaarsfoto van jouw. Wat vind jij nou zo mooi aan het voorjaar? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achter liet. Dus ik zou zeggen, de wandelschoenen aan en op naar buiten. Vaassen en de omgeving heeft zoveel te bieden!